top of page

Saisiko olla

lasillinen antropologiaa?

 

Eipä tainnut itä-hämäläinen mökinmummo aikanaan arvata, millaista roolia kuurinastaan valuttamansa Sahti tulisi maailman oluenystävien silmissä näyttelemään. Monta asiaa maailmassa on sittemmin muuttunut, mutta sahdinteossa ei ole ollut tinkaamiseen syytä.

 

Jos kirjailija Michael Jackson nauttii 60-vuotisjuhlissaan Washingtonissa Sahtia, etno- ja kulttuurijuomassa täytyy olla jotakin ainutlaatuista – toteaa olutkirjailija Unto Tikkanen  kirjassaan Viinin ja oluiden lähteillä.

 

Helsingin Sanomien haastattelussa samainen syntymäpäiväsankari totesi "Sahti on maultaan uskomattoman monipuolinen ja maukas. Lisäksi Sahti on mielestäni oluenteon historian puuttuva rengas Mesopotamian ja nykypäivän välillä. Sahti on ikään kuin lasillinen antropologiaa", tarkoittaen Sahtia alkuperäisimmäksi olueksi.

 

Näin ajatteli maailman arvostetuin olutasiantuntija, edesmennyt Michael Jackson, joka nosti suosikkioluensa Sahdin maailmankartalle. Sahdin, jolle Euroopan Unioni myönsi Aito Perinteinen tuote -nimisuojan.

 

Krouvin Sydän on oma panimo ja Krouvilaiset ovat syystäkin ylpeitä sahdistaan. Panimon perustajalle ei yksin täydellisyyttä hipova olut riittänyt, vaan hän asetti ainokaiseksi tavoitteekseen tehdä Sahtinsa vielä paremmin. Äärimmäisen tarkka tuotantoprosessi antaa Krouvin Sahdille takuuvarman leimansa. Ylevän tavoitteen täyttyminen tarkoittaa ennen muuta Makuelämystä, mutta myöskin suodattamattoman pintahiivaoluen vastaanpanematonta laatua. Perinteitä vaalitaan, ja oluen tinkimätön luonne syntyykin vanhoja käsityöperinteitä kunnioittaen, Krouvin Sahtimestarin valvovan silmän alla.

 

Täyteläistä Krouvin Sahtia pääset maistelemaan ravintolassamme, mutta kotikäyttäjien iloksi vierrettäkin myydään. Käyttäminen ei ole rakettitiedettä, ja Krouvilaiset siinä mielellään opastavatkin.

 

Krouvin Sahti valmistuu Suurella Sydämellä!

 

Perustietoa Krouvin sahdista

  • Punaruskea, samea, raikkaan maltainen, hieman karamellimainen

  • Kantavierrepitoisuus 23,5 p-% 

  • Alkoholipitoisuus 9,0 t-%

  • pH 4,5

 

Krouvin maanmainiota Sahtia saatavilla

rajoitetusti:

  • Krouvin Sahtikrouvi

  • Hartola Golfin Klubirakennus

  • Sysmä Camping

  • Sysmä Marina

  • Ilola Inn

krouvin_sahti_Poytakolmio_KrouvinLava-1.
KrouvinLava_lasinalunen_100mmx100mm.png
krouvinlava_2019_kevat-4708.jpg
krouvinlava_2019_kevat-1030.jpg
krouvinlava_2019_kevat-4786.jpg
bottom of page